6 juli

Vilken dag det varit. Färdats mer än 34mil idag i vårat avlånga land. resan började imorse 08.00 från kumla med älskling och linda som var pigga och glada. :) kändes härligt att på egen hand resa, lixom lite vuxet ;D kändes dock skönt att ha en gps ett att färdas efter som både visar hastighet och vägkameror ;)
Gick iallafall fortare att åka än jag trodde. 2.5h ungefär. stannade på en rastplats utanför ludvika och strax efter det var vi framme. :)

På gården sör sellnäs islandshästar träffade vi jonas. en ung jätteduktig kille som frågade ut mig om det mesta. kändes lite granskande, men förstår honom. Man vill ju inte släppa sin häst till vem som helstl lixom.

men efter att vi pratat en stund gick han bakom knuten och hämtade aggeboll <3 han hade blivit helt förändrat, brun och fin :D <3<3<3<3
jonas ville väl se hur jag red och visa mig lite grunder och så hur han vill att jag ska rida honom så han hoppade först upp på ridbanan och visade, sen fick jag hoppa upp och prova. hann väl knappt känna hur härligt det var att äntligen få sitta på agge igen med tanke på hur jävla nervös jag var! usch kände mig totalt värdelös då den typen av ridninga ldrig förkommit hos mig, även om det var hur intressant som helst så var det svårt och de hjälper som såg så himla lätta ut när han gjorde dom var jättesvåra, men tror det blir bättre sen när man fick sitta och traggla ett tag. :) och lära känna agge igen. ska dessutom få en ordentlig lektion av jonas dagen jag hämtar hem honom så ska han troligen komma ner till oss och hålla lektion i vinter. :) kommer bli kanon!

efter ridpasset på banan red han och jag ut där han ytterligare visade hur jag skulle göra. ute gick det bättre att få en bra tölt och hitta formen osv. han sa inte så mkt så trodde han var missnöjd men efter ridpasset smila han upp och sa "det här kommer nog bli jättebra, du har en jättebra sits och stör inte hästens balans vilket är a & o.. resten tränar ni er till.."
kändes som han lika gärna kunde ha gett mig en guldmedalj, fan vad glad jag blev att höra det från honom. då släppte mycket och kjag kände mig inte totalt värdelös ;)

under tiden vi red så fotade emil och linda jonas hingst i hagen som brallade runt och visade upp sig. finns bilder på bdb ;) när jonas och jag kom tillbaka skrev vi kontrakt och sne åkte vi hemåt. 3mil från sellnäs kom linda på att hon glömt sin jacka, så var bara att vända och åka tillbaka till en flinande jonas :P klantmaja linda!

i ludvika stannde vi till på dollarstore där älsk och jag handlade för 700spänn xD dock mest nyttiga saker som rengöringsgrejjer och annat till det kommande hemmet.
Hittade även en fin lädergrimma för 100spänn jag inte kunde låta bli xD sen köpte jag även en förvaringsbox till stallet. :)

i örebro blidde det mcdonkan för att äta lite onyttig mat hehe, sen granngården på aspholmen som hade rea, värsta fynden där! ett schabrak för 99kr (ord. pris 149kr) och ett fleecetäcke som kostade 69kr!! (ord. pris 499kr) :O:O snacka om fynd! kändes bra ;D


Men nu är jag trött som bara den så sängen väntar <3
sovmorgon imorgon<3<3<3 det var längesen och behövs. ^^

// Ämma

* Aegir & Jag *


Kommentarer
Postat av: Amanda -Bloggen om glaskonst och livet runt om

Gud vad underbart att de gick bra :D vilket datum hämtar du han?

2009-07-06 * 23:49:59
URL: http://coozie.blogg.se/
Postat av: Amanda -Bloggen om glaskonst och livet runt om

tihi de förstår jag :D jag längtar ju typ med så man får se han i bdb och här ^^

2009-07-07 * 11:29:05
URL: http://coozie.blogg.se/
Postat av: Amanda -Bloggen om glaskonst och livet runt om

jo de blir nog gammelrosa :)

2009-07-07 * 12:46:40
URL: http://coozie.blogg.se/
Postat av: Jossie

Hade varit (minst) lika nervös som du var! Men jättebra, för då vet man ju att det är en seriös hästägare som inte vill att sin häst kommer till en som har dålig hand om hästar! Kan skriva resten på din msn nu ;)

2009-07-07 * 13:51:19
Postat av: ämma

Svar till jossie;

jo men precis. hade nog känts dumt om han bara lämnat ifrån honom hux flux oxå.. :)

2009-07-07 * 14:32:31
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Erika

Vart i Dalarna var det?

2009-07-07 * 18:22:57
Postat av: Ämma

Svar till erika:

i sellnäs. :)

2009-07-07 * 19:04:35
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Lovisa W

Gud va skoj för dig gumman! :D du ser verkligen lycklig ut på bilderna på BDB :D kan förstå dig :)Och rea är aldrig fel!! :D

2009-07-08 * 10:23:27


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0