12 augusti

Vart en lugn dag med filmtittande och svampplockning i spöregn xD
Men nu vid midnatt var jag och älskling med om något jag anser som fantastiskt! Nämligen stjärnfallsregn! Minst ett stjärnfall per minut såg vi. Grymt häftigt! Vi kolliderar just nu med något stråk av sten och grus vilket ni kan läsa mer om nedan där jag kopierat en del av en artikel från Åladdstidningen som skriver om fenomenet.  :D

"Stjärnfall

Under första halvan av augusti kommer det mer stjärnfall än vanligt. Framför allt är det mellan 11 och 13 augusti som är bäst. Speciellt natten mot den 13. Är det mörkt kan man se ett stjärnfall per minut om man har tur. I vanliga fall kommer det ett stjärnfall per timme.

-Jag läste på ett forum att det var någon som hade sett ett sådant här stjärnfall och det hade gnistrat grönt på hela himlen, säger Daniel Korpi-Kastinen som själv bara sett sol- och månförmörkelser ännu.

Stjärnfallen ser ut att stråla ut från stjärnbilden Perseus och har därför fått namnet Perseiderna. De återkommer varje år och är egentligen rester av en komet. Jorden kolliderar med de små gruskornen i flera mil per sekund. De hettas upp, börjar brinna och ser ut som fallande stjärnor."

Verkigen en urhäftig upplevelse! Är helt exalterad i skrivande stund! Hoppas någon av er där ute också fick uppleva det. :)))


Kommentarer
Postat av: Amanda - Bloggen om Glaskonst

usch.. de var synd att jag var i storstan och sov och missa de :(

2009-08-13 * 12:22:14
URL: http://coozie.blogg.se/
Postat av: Sandra

Man tycker ju att man borde bli framkopplad någon gång xD men dom borde sluta säga att dom väntar på samtal när ingen blir framkopplad :S

2009-08-14 * 14:33:17
URL: http://ostlundh.blogg.se/
Postat av: Lovisa W

Ooh va häftigt! :D tyvärr såg jag det inte men det skulle va coolt å se :)

2009-08-14 * 16:32:50
Postat av: Lovisa W

Pelham :(

2009-08-16 * 12:13:59


Ditt namn:
Spara signatur?

Din E-postadress: (Visas bara för bloggägaren.)


Din URL/Bloggadress:


Din kommentar skriver du här:

Trackback
RSS 2.0